5.3.2013

Keskiviikkona 6.3. Suomessa esiintyvä Miriam Bryant haastattelussa!

Tämä haastattelu on tehty viime vuoden puolella ja julkaistu aikaisemmin Suosikin puolella Chaos Tubessa. Haastattelu on nyt ajankohtainen, koska tänään keskiviikkona Miriam Bryant esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa Svenska Talande Klubbenilla Korjaamolla. Konserttiin myydään lippuja ovelta ja nopeimmat ehtivät ostaa vielä omansa myös Tiketistä.

Niille, jotka eivät konserttiin paikalle pääse niin voivat kuunnella joko radiosta tai katsoa live streamiltä suorana keikan osoitteesta http://areena.yle.fi/tv/1849951.

Ja sitten tuo viime vuoden puolella tehty haastattelu...
Jokunen aika sitten törmäsin Facebookissa videoon itselleni täysin uudelta artistilta nimeltä Miriam Bryant. Päätin heti videon ensinäkemisen jälkeen ottaa selvää kuka hän on. Laitoin viestiä (englanniksi) artistille ja sain yllätyksekseni vastauksen suomeksi.. nyt tuosta ensikontaktista on jo jonkin aikaa ja tässä pieni haastattelu, jolla omalta osaltani tuon tämän uuden lahjakkaan artistin esille.

Tervehdys, eräs suomalainen artisti jakoi videosi viime viikolla Facebookissa ja tuo oli ensimmäinen kerta, kun olen kuullut susta. Joten lienee on paikalla ensimmäiseksi kysymys.. Kuka on Miriam Bryant?

Englantilainen isä ja suomalainen äiti, kaks siskoa ja yks veli. Musiikki on aina ollut iso osa elämästäni. Olen rehellinen ja välitön. Joskus tuntuu että olen viisivuotiaan tasolla ja toisinaan tunnen itseni satavuotiaaksi. (Leikki sikseen) mutta kuitenkin. Nämä ominaisuudet näkyvät musiikissani ja texteissäni.


Missä olet ollut piilossa aikaisemmin vai oliko nyt vain ”oikea aika”?
Nyt tämä vain tapahtui! En tiedä jos olen ollut piilossa mutta olen vain tehnyt toisia asioita. Just nyt tämä tuntuu ihan oikealta ja en voi kuvitella tekeväni mitään muuta.

Kirjoitat itse omat kappaleesi, teetkö kaiken yksin vai onko sulla esim. joku kenen kanssa teet paljon yhteistyötä?

Tämä kaikki sai alkunsa noin vuosi sitten, erään kaverin avulla. (Victor Rådström) Hän kävi tuottajalinjaa Örnsköldsviikissä. Hänellä oli kouluprojekti nimeltään ”Artistprofilering”. Hän otti minuun yhteyttä ja pyysi minua laulajaksi. Minä suostuin, ja me kirjoitimme ensin kolme piisiä, joista yksi oli ”Finders, Keepers”.

Antaako tämä esikoissingle hyvän kuvan tulevasta materiaalista? Millaista materiaalia on tiedossa?
No, sanoisin että Finders, Keepers antaa hyvän kuvan minun äänestäni, ja hyvän esimerkin myös kirjoittajakyvyistäni. Rehellisiä tekstejä, ja musiikki on klassisen, elektronisen ja popin sekoitus.Koska voidaan odottaa levyä? Onko sille olemassa julkaisija?

Levy julkaistaan toivottavasti ennen joulua. Julkaisijana on EMI! (HUOM! Julkaisu 27.3.2013)

Millaista musiikkia itse kuuntelet? Kenen musiikki pyörii tällä hetkellä soittimessa?

Just nyt Bon Iver, Queen, Florence + The Machine, James Blake, Mumford and Sons, Coldplay, Little Dragon, Håkan Hellström… jne. Minä kuuntelen aina yhtä piisiä kyllästymiseen asti! ”Song-digester”

Kuinka paljon sulla on kokemusta keikkailusta? Oletko enemmän kotonasi keikkalavalla vai studiossa?

Nautin live-esiintymisestä, ihan toisella tavalla kuin studiotyöstä, vaikka kummassakin on oma viehätyksensä. Live-esiintyminen on antamista, ja studiossa oleminen on jotenkin rauhallisempaa hommaa, kirjoittaminen verottaa voimia ja tunteita. Kaikki täydentävät toisiaan.


Ei voi välttää vertailua Adeleen, ei tietystikään voi olla huono asia, että verrataan yhteen kaikkien aikojen upeimpaan laulajaan, mutta tuoko vertailu myös paineita?

Adele on, niinkuin sanot, tosi lahjakas ja jos minun lahjakkuuttani verrataan hänen lahjoihin tulen iloiseksi. Mut tietenkin me olemme erilaisia.

Olet syntynyt Englannissa, mutta asunut elämäsi Ruotsissa ja jotta pakkaa sekoitettaisiin vielä enemmän on äitisi suomalainen (myös haastattelu tehdään suomeksi). Oletko käynyt usein Suomessa ja onko sulla toiveena tulla esiintymään Suomeen joku päivä?


Olen syntynyt Göteborgissa, Ruotsissa. Olen käynyt monesti mummolassa, serkkuja tapaamassa, kävin jopa suomalaista koulua täällä GBGssa pienenä, Englannissa kävin myös usein sukua tapaamassa. Tietysti haluaisin käydä Suomessakin keikkailemassa.

Tulevaisuudessahan Suomessa lehdistö tietysti kertoo uudesta suomalaisesta artistista (välillä siihen riittää suomalainen nimi), kuinka paljon koet olevasi suomalainen?


Sanon aina kaikille että olen puoleksi englantilainen ja puoleksi suomalainen! Satuin vaan syntymään Ruotsissa.
Jos saisit olla päivän kuka tahansa toinen henkilö, kuka olisit, miksi ja mitä tekisit?

Harry Potter! Lentelisin luudalla ja kävelisin näkymättömänä ympäriinsä ja taikoisin. Siksi kun se olisi ehkä kivaa…
Jos et tekisi musiikkia niin mikä olisi vaihtoehtoinen ura?

Ei ole vaihtoehtoja. ;)

 

Miriam Bryant, Frida Andersson @ Korjaamo, Helsinki 6.3.2013

Haastattelu: Tiia Santavirta
Kuvat:  Miriam Bryant FB-sivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki