24.9.2013

Vuokko Hovatan soololevy julkaistaan perjantaina

Vuokko Hovatta julkaisee odotetun kolmannen sooloalbuminsa Minä rakastan ikuisesti perjantaina 27. syyskuuta. Uusi levy esittelee Hovatan popimpaa puolta ja yhdistelee vahvoja sanoituksia urbaaneihin soundeihin. Hovatan levyn julkaisee Kaiho Records.

Minä rakastan ikuisesti on kaunis ja kupliva poplevy, jolla on Hovatan aiempien soololevyjen tapaan valikoima upeita ja koskettavia tekstejä. Vahvat, painavatkin tekstit yhdessä kuulaanraikkaiden soundien kanssa luovat aivan omanlaisensa, vuokkomaisen kokonaisuuden.

Tekstejä levyllä on muun muassa niin Riina Katajavuorelta ja Anna Viitalalta kuin Marina Tsvetajevalta ja Rainer Maria Rilkeltä. Edellisten levyjen tapaan mukana on myös runoilija Aulikki Oksanen. Säveltäjinä kuullaan muun muassa Markus Koskista, Timo Kiiskistä, Kerkko Koskista ja Jaakko Meretniemeä. Tuure Kilpeläinen on sekä säveltänyt että sanoittanut levylle, ja kaunis kappale Minä rakastan ikuisesti sinua on Vuokko Hovatan duetto ystävänsä Tuure Kilpeläisen kanssa.


Vuokko Hovatta on aiemmin julkaissut kaksi soololevyä Lempieläimiä (2008) ja Liaani (2010) , jotka ovat olleet arvostelumenestyksiä. Lempieläimistä kirjoitettiin mm. ”Hovatta näyttää, että Ville Valon hollywoodingoottilainen hevi-iskelmä ei ole ainoa onnistunut tapa käsitellä rakkauden ja kuoleman välistä voimalinjaa.” (Ilkka Mattila, HS 22.2.2008). Ja Liaanista: ”Laulut ovat romanttisia uppoamatta siirappiseen sentimentoon ja niissä soi kaiho- vaan ei synkkämielisyys.”(Pirkko Kotirinta, HS 24.2.2010).

Vuokko Hovatta on helsinkiläinen näyttelijä ja laulaja. Hovatta lauloi itsensä koko Suomen tietoisuuteen Ultra Brassa. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2001. Samana vuonna Hovatta sai vakituisen kiinnityksen Helsingin Kaupunginteatteriin, jossa hän on näytellyt lukuisissa musikaaleissa, draamoissa ja lastennäytelmissä. Hovatta on julkaissut yhtyeensä Tekniikan Ihmelapset kanssa yhden levyn (2003). Hän on ollut solistina useilla kokoelmalevyillä, kuten mm. Emma-palkitulla Lasten aarteita -levyllä (2012). Viimeksi Hovatta on vaikuttanut solistina Kerkko Koskinen Kollektiivissa.

Vuokko Hovatta @ Facebook

Lähde: Kaiho Records -tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki