16.9.2013

Johanna Iivanainen ja Sinikka Svärd yhdistivät voimansa

Johanna Iivanainen ja Sinikka Svärd yhdistivät voimansa

– Kahden vahvan naisen levy julki syyskuussa!

Kaksi vahvaa tulkitsijaa, laulaja Johanna Iivanainen ja sanoittaja Sinikka Svärd, ovat yhdistäneet voimansa 27. syyskuuta julkaistavaan albumiin. Mustarastas-nimisellä levyllä on kaksitoista Iivanaisen laulamaa ja säveltämää sekä Svärdin sanoittamaa elämänmakuista uutta laulua. Albumin ensimmäinen single, Pieni hiljainen onni, on jo lähtenyt radiosoittoon.

– Sävellyksiäni julkaistiin jo edellisellä levylläni kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen. unelmani jatkaa omien laulujen tekemistä vahvistui, Johanna Iivanainen kertoo. – Sanoittajaksi valikoitui Sinikka Svärd, joka otti minuun yhteyttä euroviisukarsinnoissa esittämäni Luojani mun –laulun jälkeen. Olin jo pitkään ihaillut Sinikan koskettavia tekstejä muun muassa Johanna Kurkelan laulujen sanoituksissa, Iivanainen jatkaa.

Johanna Iivanaisen uuden albumin nimikkolaulu, Mustarastas laulaa, on tehty Svärdin samannimiseen Ruusu sinulle –kirjassa julkaistuun runoon. – Kyseinen runo kosketti minua syvästi, Iivanainen kertoo. – Jokaisella meistä on varmasti sisällään jokin kipuileva haava, jota on vaikea parantaa. Mutta jossain vaiheessa koittaa päivä, kun huomaa että on valmis päästämään surusta irti ja ilo tulee tilalle. Niin uskon ja olen sen myös itse kokenut, Iivanainen jatkaa.

Jotkin laulut saivat alkunsa Svärdin valmiiden tekstien pohjalta ja osaan Iivanainen teki ensin sävellyksen ja vasta sitten Svärd tekstin. – Minulla oli jo alusta asti haaveena saada levylle mukaan jousia, ja nyt mukana onkin Jousikaiku-kvartetti, jonka jäsen Laura Airola teki hienot sovitukset levyn lauluihin, Iivanainen kertoo. – Mieheni Mikko soittaa myös levyllä, lisäksi otin itse ison askeleen ja soitan levyllä pianoa, Iivanainen kertoo.

Lokakuussa Iivanainen lähtee laajalle kiertueelle, jossa kuullaan hänen suosituimpia laulujaan sekä uuden levyn herkkiä tulkintoja.

Johanna Iivanaisen kiertue:

9.10 Hannikaisen sali, Nurmes
10.10 Karl Collan-sali, Iisalmi
11.10 Kulttuurisali, Haapajärvi
12.10 Akustiikka, Ylivieska
13.10 Haukipudas, Seurakuntatalo
14.10 Musiikkitalo,Lappia, Tornio
15.10 Teatteriravintola Rio, Oulu
16.10 Raahesali, Raahe
17.10 Kaustinen-sali, Kaustinen
18.10 Suolahti, Äänekoski
19.10 Poleeni, Pieksämäki
26.10 Lastuklubi, Lahti
27.10 Tampere-talo,Tampere
31.10 Suistoklubi, Hämeenlinna

Johanna Iivanaisen nettisivut: www.johannaiivanainen.com

Lähde: Texicalli Records -tiedote
Kuva: Maarit Kytöharju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki