9.9.2013

Live! Kate Nash @ Popaganda, Tukholma 30.8.2013


Aikoinaan MySpacen kautta julkisuuteen ponnahtanut brittiläinen Kate Nash tuli tunnetuksi vallattomasta pianopopistaan ja ironisista teksteistään, jotka veivät hänet jopa listaykköseksi Englannissa. 

Nyt 25-vuotiaan Katen suunta on muuttunut, kun taustalla ei ole enää suurta levy-yhtiötä vaan uusin levy Girl Talk on tehty oman levy-yhtiön voimin ja joukkorahoituksen tukemana. Taustallaan Katella on pelkästään nuoria naismuusikoita ja soundimaailma on lähinnä Riot Grrrl -punkkia.

Popagandan keikalla Kate heilui lavalla hyväntuulisena ja energisenä villapaidan tupsut heiluen ja tiara päässä keikkuen. Varsin raaka punksoundi kantoi läpi koko setin ja se kuului myös vanhoissa melodisissa hiteissä, joista varsinkin Foundations toimi erinomaisesti tässäkin muodossa. Uuden levyn tarjonnasta kuulosti livenä parhaalta ehkä Fri-end?-biisi.

Välispiikeissä Kate kannusti selvästi yleisön enemmistönä olleita tyttöjä perustamaan omia bändejä ja muutenkin kaikki oli yhtä girl poweria. Pojille Katen viesti oli ”Bitches are better than blow”, kun vuorossa oli cover Fidlar-yhtyeen Cocaine-biisistä, jonka Kate oli muuttanut muotoon Girl Gang.


Keikan lopussa Kate hyppäsi alas lavalta ja noukki mukaansa toistakymmentä tyttöä ja jokusen pojankin tanssimaan ja riehumaan. Lopuksi koko porukka kumarsi keikasta kiittäen ja Kate kiersi halaamassa jokaista lavalla ollutta fania.


Teksti ja kuvat: Nina Uddin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki