2.12.2012

Big Brother 2012! Renja: Se oli sitten siinä –kuka voittaa?

Kausi on finaalia vaille paketissa ja sitten on aika sammuttaa valot BB-talosta. Kuluneet kolme kuukautta on mennyt vauhdilla, vaikka välillä onkin tuntunut siltä, että talossa ei tapahdu mitään ja aika pysyy paikoillaan. Kuluvaa kautta verrataan aina aikaisempiin ja tuntuu kuin ennen olisi kaikki ollut paremmin. Kuitenkin talossa juuri pidetyssä Best of–gaalassa nähtiin videoklippejä kauden ajalta, joista kävi hyvin ilmi, että muistettavia hetkiä on ollut tälläkin kaudella.

Jokaisessa kaudessa on ollut hyvää ja huonoa. Tällä kaudella mielestäni hyvää oli suuri osa viikkotehtävistä idealtaan, toteutus vain kärsi monilta osin lähinnä asukkaiden valituksen takia. Hyvä uudistus oli myös riittävä ja monipuolinen ravinto, koska sen takia asukkaat eivät vaipuneet voimattomaan apatiaan niin kuin vaikkapa slummi-kaudella. Katsojia huomioitiin livenimeämisillä, joita oli kiva seurata ja nimeämisten edetessä spekuloida miten niissä käy. Rangaistuksia ei ollut mielestäni riittävästi, mutta kiitos siitä, että rankut olivat mielikuvituksellisempia kuin joutuminen häätöäänestykseen. Plussapuoliin lasken myös sen, ettei ollut asukasvaihtoa, uusia asukkaita ei tullut kuin muutama ja vanhojen kausien asukkaiden vierailut.


Huonoja uudistuksia olivat pelien, leikkien ja kaikkien viihdykkeiden kieltäminen. Niistä olisi saanut täytettä tyhjiin hetkiin, joita talossa on aina paljon. Lisäksi viikkotehtävän palkintosysteemi oli epäonnistunut. Kullalla, hopealla ja pronssilla ei ollut juuri mainittavaa merkitystä, mikä näkyi monena viikkona motivaation puuttumisena tehtävissä. Liian usein tuntui, että vain tupakka oli riittävä kannustin. Bileitä oli yhtä lukuun ottamatta joka viikonloppu, mikä oli tylsää. Asukkaat osasivat jo odottaa, että tulee bileet. Enemmän bileitä olisi voinut olla yllättäen keskellä viikkoa rikkoen rutiinit. Viikkotehtävät olisivat saaneet olla viikkotehtäviä ja kestää maanantai-aamusta torstai-iltaan, nyt ne olivat monesti vain reilu kaksi vuorokautta. Talossa ravasi aivan liikaa vieraita, eikä näin tullut vaikutelmaa täydellisestä eristyksestä, mikä ohjelman perusidea kuitenkin on. Kunnon yötehtäviä olisin kaivannut, sellaisia ei ollut nyt yhtään.

Kansa janoaa aina jotain uutta, eikä ikinä voi etukäteen tietää kuinka jokin uudistus toimii. Taloon tuli tänä vuonna ennätysmäärä naisia ja vain neljä miestä alussa. Mielestäni tämä kokeilu ei oikein toiminut, koska talossa oli liikaa liian samanlaisia nuoria naisia. Mammaosaston laittaminen taloon oli hyvä veto, harmi vain että Teijaa lukuun ottamatta nämä suolasivat pelinsä jo alkuvaiheessa. Talossa oli alussa muutenkin liikaa asukkaita. Heihin oli vaikea tutustua, kun vain muutama erottui porukasta. Toisaalta jos alussa olisi ollut vähemmän asukkaita, olisi sinne pitänyt ottaa uusia enemmän.

Kuka sitten kruunataan kauden voittajaksi? Onko se Teija, Iida, Markus vai Jouko. Oma valintani on Jouko, koska hän on pitänyt huumoria talossa yllä ja noussut aivan uudella tavalla viihdyttäväksi hahmoksi Jonna I:n lähdettyä talosta. BB on kuitenkin viihdeohjelma, jonka parissa haluan viihtyä. Maailmani ei kaadu kolmen muunkaan voitosta, mutta Markus ei ole mielestäni tehnyt mitään mainittavaa pallinapsuilun ja Tean kanssa nyhjäämisen lisäksi. Perus kaikkien kaveri ja reilu tyyppi, mutta ei voiton arvoinen. Herkullinen päätös kaudelle olisi kieltämättä sekin, jos Iida ja Teija olisivat kaksi viimeistä asukasta sohvalla. Heihin kulminoituu aika tavalla asukkaiden jakautuminen eri puolille. Pojat ovat enemmän ja vähemmän tulleet toimeen kaikkien kanssa, mutta Iida ja Teija ovat olleet piikkinä toistensa lihassa 14 viikkoa, huipennus olisi upea! Kuka tahansa heistä voiton viekin, koittaa sunnuntai-iltana haikea hetki, kun Big Brother 2012 on lusittu loppuun ja kuten asukkaat sanoisivat: se oli sitten hänessä.

Tekst: Renja Pöysä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki