26.10.2012

Live! Danko Jones @ The Circus, Helsinki 16.10.

Minulla on teoria, jonka mukaan kaikki kanadalaiset tai siellä aikaa viettäneet ihmiset ovat todella kovaa kamaa. Wolverine tapasi Kanadassa Hulkin, Pamela Andersonin tissit ovat kanadalaista perua, Seth Rogen on erittäin kova jätkä, Michael J. Fox matkusti tulevaisuuteen ja takaisin, Mike Myers on vain, no, Mike Myers, ja Danko Jonesilla on mahdollisesti asenne, jota nämä kaikki persoonat edes yhdistettynä eivät välttämättä kykenisi saavuttamaan.

Danko Jones on minulle jo monien vuosien takaa tuttu keikkailija, ja jo jotakin kertoo se, että edelleen orkesteri jaksaa viihdyttää. Viimeksi bändi vieraili Helsingissä kaksi vuotta sitten ja soitti silloin Tavastialla vain muutaman sadan metrin päässä Kampin kauppakeskuksen takana. Tällä kertaa bändi viihdyttää keskuksen toisella laidalla Circuksessa, ja vitsaileekin seuraavaksi soittavansa itse ostoskeskuksessa tai sen edessä, jotta saisi samalla hyvän sponsoridiilin johonkin keskuksen kuppiloista.


Esiintyjänä Danko Jones on tasaisen vahva. Bändin lavapreesens koostuu rumpali Atom Willardin peltien tasaisesta takomisesta, basisti JC’n hyväntuulisesta bassonnäpyttelystä ja tukanheiluttamisesta sekä itse Danko Jonesin nopeastisuoltavasta suusta sekä leikkimielisen raskaista riffeistä. Monilla on sellainen käsitys, että Danko Jonesin kaikki biisit kertoisivat seksistä, mutta tämä ei ole totta sillä monet bändin kappaleet kertovat myös suuseksistä, seksin ajattelusta, seksistä varattujen naisten kanssa sekä tietenkin seksistä cadillacin takapenkillä. Jonesin rivon törkeä sekä koomisen itsevarma karisma hipoo välillä jo afroamerikkalaisen gospelkirkon pastorin äänensävyä.

Itse Danko kertoo keikan aikana, että koska bändi ei ole yksi niistä bändeistä joilla olisi paljon hittibiisejä, tuntuu yleisön kannustaminen erityisen hyvältä sisällä. ”Teille yritetään syöttää kaikenlaista sontaa, jonka monet muut kelpuuttavat, mutta te olette vaivanäköinen yleisö joka on onnistunut löytämään meidät. Kun tulen näin kauas kotoa Kanadan Torontosta asti ja näen näin paljon oikeita rokkaajia jotka eivät välitä roskasta kuten Lady Gaga vaan ovat kokoontuneet tänne kuuntelemaan rock’n’rollia, tunne on todella mahtava!”


Bändi palkitseekin hyvän yleisön monilla myös niin vanhoilla kuin uusillakin suosikeilla kuten ”Lovercall”, ”First Date” sekä ”Full Of Regret.” Danko myös kysyy eturivin jäseneltä mikä olikaan hänen huutaen toivomansa biisi. Se paljastuu kappaleeksi nimeltä ”Legs” heidän tulevalta Rock’n’Roll is Black and Blue –albumiltaan. Bändi alkaa soittaa laulun riffiä ja Danko alkaa jo laulamaan, mutta kappale pysäytetään jo ensimmäisen tavun jälkeen; ”Jos haluatte kuulla loput, teidän pitää ostaa se vitun levy!”

Kieltämättä mainio markkinointikikka. Esiintyminenkin jätti sen verran hyvälle mielelle että varmasti yksi jos toinenkin poistui keikkapaikalta hymysuin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki