9.10.2012

Live! Karri Koira & Ruudolf @ Tavastia, Helsinki 5.10.2012

Suomiräpin ja -r’n’b:n kirkkaimmat johtotähdet Ruudolf ja Karri Koira tarjoilivat parasta antiaan Helsingin Tavastialla perjantaina 5.10.2012. Saman päivän Metro-lehden mukaan Tavastian keikan oli tarkoitus olla levyjulkkaribileet, mutta jo etukäteen kovasti juhlittu Karri Koiran soolodebyytti, ensimmäinen suomenkielinen r’n’b-levy K.O.I.R.A. antaa vielä odottaa itseään. Hyvä niin. Hyvää kannattaa nimittäin oikeasti odottaa. En epäile hetkeäkään, etteikö levy olisi aivan järjettömän kova. Ainoa miinus on se, että Koira pukkaa sinkkua ulos siihen tahtiin, että koko levy saattaa olla kuultu ennen kuin se julkaistaan. Toisaalta aion silti ostaa sen - kuten varmasti moni muukin.

Tavastia oli odotetusti loppuunmyyty ja suurin osa yleisöstä jo ennen keikkaa melko tukevassa maistissa. Meininki oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä, vaikka Tavastian edessä päihtynyt herrashenkilö huutelikin maailmanloppua ranskaksi jatkuvalla syötöllä.

Jo valmiiksi innostunut yleisö sekosi täysin, kun Ruudolf ja Karri Koira astuivat lavalle hiukan puolen yön jälkeen. Molemmat sällit ottivat asiakseen heittää femmat jokaisen eturiveissä seisovan kanssa. Herttaista! Ja nöyrää. Arvostan.

Keikka räjähti käyntiin Karri Koiran loistavalla biisillä Amerikankotka liitää. Kumpaakin artistia kuultiin sopivasti parin biisin verran kerrallaan. Yhteiskeikka toimi älyttömän hyvin, vaikka moni yleisöstä odotti kummaltakin omaa, erillistä settiä. Itse asiassa onkin vaikea kuvitella yhtä ilman toista.

Vantaalle eksynyt seuralaiseni yritti Tavastian ovista sisään viimekesäisellä Roxetten Meripäivälipulla. Onneksi oikea lippu löytyi lompakon uumenista, vaikka portsari kehuikin yritystä niin hyväksi, että olisi saattanut päästääkin sällin sisään. Siirryin lavan edestä, jossa alkoi tuntua ahtaalta, salin taakse - vain huomatakseni, että aivan koko sali oli viimeistäkin tuumaa myöten täynnä. Vieressäni keikkaa fiilistelivät Vantaalta selvinneen seuralaisen lisäksi VilleGalle ja MäkGälis.

Tavastian lavalla nähtiin illan aikana useita herkullisia vieraita: Rudyn ja Karrin kanssa Vähäiset äänet -kokoonpanon muodostaneet Tono Slono (a.k.a. Thono Slowknow, Tonto Slonko, Touka Smouka etc) ja dj Henri Lee esittivät pari old skool-raitaa saaden valveutuneen true-fani-yleisön täysin sekaisin. Myöhemmin lavalla käväisi mm. Teflon Brothersista tuttu Heikki Kuula, jonka tehtailemia kertsejä Ruudolf vuolaasti kehui. Levyjä pyöritellyt dj Aksim pääsi odotetusti myös mikinvarteen. Naiskauneutta ja -lahjakkuutta keikalla edusti Karrin kanssa duetoinut Suvi, joka huhujen mukaan on Rudyn vaimo ja josta Karrin mukaan ”kuullaan vielä”.

En odottanutkaan, että Ruudolfin ja Karri Koiran keikalla olisi tylsää, mutta meno oli kyllä varsin huikea. Tässä on todella kova kaksikko, jotka ovat omalla (omilla) alallaan (aloillaan) Suomen kiistatonta timanttia. Karri Koira oli illan selkeä tähti, muttei kyllä ole Ruudolfinkaan voittanutta. Tavastia-klubia ei muuten klassisena keikkapaikkana saisi varmaan kritisoida, mutta ainakin allekirjoittaneella paloikäpylehmä viimeistään narikkajonossa. Eikö sisääntulologistiikalle voisi tehdä jotain?

Illan ehdottomia kohokohtia olivat Vähäisten äänten klassikko Paskaaks tässä, kahtena eri versiona kuultu Karri Koiran megahitti Kaikki tai ei mitään ja yhteisesitys R. Kelly-coverista Leijonakuningas (Suomen mestari) kitarasäestyksellä. Vaikkei Rudy laulunlahjoillaan vedä lainkaan vertoja Karri Koiralle, tuli tällä fiilistelyllä tippa kirjoittajankin linssiin. Keikka päättyi huipentuen parin kesän takaiseen epäviralliseen kesähittiin Mammat riivaa, joka kutsui koko yleisön (!) lavalle bailaamaan. Whoa.

Kyllä on tultu pitkä matka Herttoniemi Hustlaz -kasetista. Badabim badabum!

Teksti ja kuvat: Tiia Rantanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki