23.8.2012

Live! Blockfest @ Tampere 17.8.-18.8.2012

Viidettä kertaa järjestetty Blockfest keräsi hiphop-kansan Tampereen keskustaan 17.-18.8. 

Kaupunkifestivaali järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ratinansuvannon festivaalialueella. Uusi alue mahdollisti kävijämäärän kaksinkertaistumisen ja kaupungin keskusta täyttyikin juhlijoista ja musadikkareista.

Liput tapahtumaan oli varattu etukäteen loppuun ja 20 000 kävijää tekivät tapahtumasta menestyksen. Viime vuodesta kasvanut festarialue tarjosi kävijöille myyntikojuja, ruokapaikkoja ja huomattavasti viime vuotta enemmän tilaa. Alueena Ratinansuvanto oli toimiva. Kulku alueelle ja alueella meni mutkattomasti. Paikalla päivystäneen poliisin mukaan festarikansa oli juhlatuulella, mutta suuremmilta ongelmilta säästyttin.

Artistit oli jaettu kahdelle esiintymislavalle molempiin päihin aluetta. KultabassokerhoStage ja Green Stage täyttyivät kahden päivän aikana yli 30 kokoonpanosta. Kultabassokerho Stage tarjosi musakansalle kahden päivän aikana 13 artistia. Perjantaina Flegmaatikot toivat kotikaupunkilaista fiilistelyä ja tamperelainen Majuri antoi 8 biisin verran esimakua kohta julkaistavalta uudelta levyltään. Ruger Hauer, eli Pyhimys, Tommishock ja Paperi T. olivat illan viimeinen kokoonpano ja vetivätkin KBK- teltan täyteen. Keikkaa hehkutettin sosiaalisessa mediassa vielä pitkälle seuraavaan viikkoon.

Green Stagen perjantai huipentui amerikkalisartisi Ice Cuben energiseen showhun. Länsirannikon konkari huudatti yleisö vanhoilla hiteillä 20 vuoden takaa ja biisit N.W.A:n ajoilta nostatti yleisössä westside-merkit kattoon. Vastaanotto täydessä teltassa oli kaikkea muuta kuin jäinen. Hello! Green Stagen lineup lauantaille oli monipuolinen. Teltta täyttyi JVG:n keikan aikana ja tunnelma nousi viimeistään kattoon kun Ruudolf ajoi yhteisbiisin aikana autolla lavalle. Kokoonpano tarjoili yleisölle shown sanan varsinaisessa merkityksessä.

Rähinä Live jyräsi Tampereen yöhön voimalla. Rähinä Recordsin artistikattaus on näyttävä. Valojen ja tulien kera tiputeltiin raikuvalle yleisölle artisteja ja tuttuja hittejä toinen toisensa perään. Dynaaminen ja visuaalisesti näyttävä show upposi yleisöön loistavasti.

Talib Kweli esiintyi alun perin ohjelmassa olleen Busta Rhymesin tilalla.Kyseisen artistin oli tarkoitus esiintyä ennen Rähinä Liveä, mutta koneen myöhästymisen takia artisti päätyi illan viimeiseksi esiintyjäksi. Kweli tarjoili varman ja tasaisen shown.

Ratinansuvanto oli toimiva festaripaikka. Tuottaja Kalle Kallonen olikin erittäintyytyväinen viikonloppuun.
- Kyllä keikat olivat festareissa parasta. Ensi vuonna tehdään taas vähän isommin ja pyritään panostamaan lisää viihtyvyyteen ja palveluihin. Mutta nyt on hyvä fiilis!

Kaiken kaikkiaan Blockfest todisti omaavansa hiphop-festareiden uskottavimman swaggerin. Urbaani tamperelaistapahtuma keräsi artistikattauksellaan ja ammattitaitoisella ottellaan rap-kansan kokoon.

Teksti: Saara Silvennoinen
Kuvat: Katja Kari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki