22.6.2013

Live! Jannika B @ LeBonk, Helsinki 14.6.2013

Le Bonkissa on jännittävä tunnelma, kun yleisö odottaa Jannika B:n saapumista lavalle. Pieni osa yleisöstä tietää, mitä on tulossa, mutta suurin osa on keikalla ensimmäistä kertaa – niin kuin minäkin! Tykästyin Jannika B:hen jo ensimmäisen laulun radiosta kuultuani, sillä niissä oli vain jotain.

Jannika saapuu lavalle bändin säestämänä. Ilmassa on kysymys, että millainen hän on livenä? Ja miten Pohjanmaan likka ottaa yleisönsä? Tyköistuva mustavalkoinen raitapuku tuo upean vartalon esille ja kyllä, hän näyttää hyvältä! Keikka alkaa Hulluna onnesta -biisillä ja kaikki tuntuu toimivan erinomaisesti, vaikka laulajan ääntä voisi laittaa vielä hieman lujemmalle. Mutta ensi sävelillä on selvää, että hän osaa laulaa livenä ja osaa ottaa yleisön haltuun alusta asti. "Eläväksi teit tarun, ja sä teet mut niin hulluksi onnesta! Tiedät, mistä väännät mua, kun mieli alkaa tummua" laulaa Jannika ja hän tekee sen tunteella.

Picasso on seuraavana vuorossa. Rytmi tarttuu yleisöön, joka hyräilee mukana. Äänet kuuluvat hyvin ja basisti-Mikalla on hillitön meno päällä. Jannika vitsailee kokovartalohiihtopuvun olevan todella kuuma ja muistuttaa yleisöä juomaan välillä. Samalla hän paljastaa tekevänsä KIDSing voittajalle Jennille biisiä. Ja koska Jannikalla on raitapuku, niin hänen mielestään paikalla voi olla vain yksi erotuomari. - Arvostan kyllä tiimipukeutumista, Jannika osoittaa sanansa raitapaitaiselle neitokaiselle ja yleisöllä on entistäkin paremmalla tuulella.

Nopeammin ja Yksinoikeudella kertovat elämänmakuisista asioista, lyriikat ovat täynnä sanomaa.
Tunne mut on Jannikan lempibiisi, ja sen tahtiin laulatetaan yleisöä. - Pystytte parempaan! Hyvä Helsinki!

Seuraavaksi Jannika kertoo yleisön joukossa olevan oman isänsä. Raikuvat taputukset, kohdistuvat hänelle. Ja sitten saamme kuulla rauhallisempaa rytmiä kauniissa ja herkässä biisissä Pohjanmaan tuulia, jossa isän opit ovat sanomana. Ja mitä ihmettä? Basisti näyttää soittavan lelubassolla. Stemmat soi hyvin poikien kanssa. Tämä kokoonpano toimii! - On iso asia esiintyä Helsingissä. Seuraavana Onnen päivä.

Aikakoneen Odota on kaikille tuttua kauraa, ja sitä venytellään ja sillä laulatetaan yleisöä. Se on setin ainoa cover ja uppoaa yleisöön, joka todellakin vie mukanaan Jussin vetäessä soolon. - Tässä on laulullisesti haastava kohta, tarvitsen teidän apua! Ja sitten huomaan minäkin laulavani täysillä.

Paasoon -biisi on ikään kuin puuttuva palanen. Meno on niin kovaa, et mikkikin tippuu telineestä. Ja yleisö näyttää pystyvän Jannikan toivomuksesta parempaan! Tuttu radiosoitto Seuraavaan elämään -biisin rumpulopetus ansaitse täydet pisteet. Tämä yhtye toimii ja soittaa hyvin yhteen. Joten ei ole ihme, että keikan lopetuskappale Tarttuu muhun jää soimaan rumpukalvoihin janoten jo seuraavaa keikkaa. Kitarasoolossa tahti vain kovenee, kielisoittimet ovat jo täysin pystyssä ja strobot välkkyvät.

Keikan aikana on kuultu kaikki biisit keväällä ilmestyneeltä levyltä Kaikki Rohkeus -albumilta. Harmillista on vain se, että yleisö ei osaa pyytää encorea. Tosin siihen ei aikataulullisesti olisi sitä enää mahtunutkaan. Hetken päästä on mahdollisuus tavata Jannika B:tä, ja kysellä kuulumisia. Anna-Mari Pahkola on suunnittelija, joilta Jannika B. on tilannut useamman esiintyisasun samalla kertaa.

Muutamat fanit hakevat nimmareita, joten on aika luovuttaa jutusteluhetki seuraaville. Keikasta on jäänyt hyvä mieli, ja yleisö on selkeästi pitänyt näkemästään ja kuulemastaan. Ei uskoisi, että tämä nainen on vasta uransa alkutaipaleella! Mahtava meininki ja lavakarisma!

Teksti: Pike Hilakari
Kuva: Tiia Santavirta (Saaristo Open)


Bändin kokoonpano:
Samuli – kitara
Mika – basso
Jussi – koskettimet
Toni – rummut
Oskari – miksaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki