12.6.2013

Live! Krista Siegfrids @ Apollo, Helsinki 8.6.2013

Itse ihastuin Kristaan viimeistään UMK-voiton jälkeen helmikuussa, ja olenkin ollut koko kevään aivan dingdong! Euroviisut katseltiin tarkemmin kuin koskaan, ja Marry Me soi repeatilla jatkuvasti. Kristan albumi Ding Dong! ilmestyi sopivasti juuri ennen Euroviisujen suurinta hässäkkää ja se on itselläni edelleen soittimessa, silloin viimeistään rakastuin Kristaan! Tällaista musiikkia ei ole ennen tehty Suomessa, ainakaan näin hyvin, ja Krista tekee sen täydellisesti!

Saavuimme Apolloon ystäväni kanssa noin puolituntia ennen keikan alkamista. Porukkaa ei ollut valtavasti, mutta keikkapaikan suureen kokon nähden kuitenkin varsin mukavasti. Krista aloitti ennakkotietojen mukaan varttia vaille kymmenen ja show lähti käyntiin levyn aloitusbiisillä More Is More. Aloitus oli jo todella vakuuttava, kansainvälistä tasoa ehdottomasti. Ensimmäisen biisin häkellyksen jälkeen
päädyimme suuntaamaan eturiviin, tosin hieman sivummalle... Paikat olivat loistavat kun näin jälkikäteen miettii, Krista osaa ottaa lavan niin hyvin haltuun, että meidätkin sieltä reunasta noteerattiin moneen otteeseen. Show'hun oli selvästi panostettu, Dingdong-tanssijat olivat mukana ja koreografiat oli suunniteltu hienosti, joten Kristakin pystyi tanssimaan mukana. Keikalla soitettiin läpi kaikki albumin biisit ja pieni pätkä Madonnan Like A Virginia, joka sekin oli tosin saanut mukaan Dingdong-vivahteita. Kristalla oli päällään ainakin kolme eri asukokonaisuutta jotka vaihtelivat biisien teemojen mukaan. Itselleni mieleen jäi Amen musiikkivideolta tutut "mikki-hiiren korvat" ja pääsipä artisti näyttämään myös kitaristin taitojaan juuri kyseisen Amen biisin aikana. Yleisö oli hienosti mukana ja Krista selvästi nautti siitä mitä tekee, sitä intoa tuskin voi feikata.


Mielestäni monet kappaleista sopisivat sinkkubiiseiksi ja uskon että Ding Dong!-albumilta niitä tullaan vielä
julkaisemaan useampiakin. Rock-sävytteinen Lipstick It toi esille sitä rokahtavampaa Kristaa mitä ehkä nähtiin viimeksi Voice Of Finlandin ekalla kaudella, ja hän veti senkin niin uskottavasti ja asenteella. Tällä mimmillä on kyllä valtuudet ylittää genre-rajoja sinne suuntaan tulevaisuudessa vieläkin enemmän. Can You See Me ?-biisin aikana Krista oli lavalla ilman tanssijoita ja sai koko Apollon kuuntelemaan hiljaisena tätä balladia, jonka Krista on kirjoittanut isälleen. Uskon vahvasti että hänen isänsä jollain tavalla oli mukana siinä hetkessä, niin taianomainen se oli. Kappaleen lopussa Krista purskahtikin itkuun, ja se toi selvästi ilmi sen kuinka henkilökohtainen kappale tämä hänelle on.

Balladi-osuuden jälkeen jatkettiin tutulla bilemeiningillä ja koko yleisö oli taas täysillä mukana. Tunnelma paikanpäällä oli jotenkin todella hyvällä tavalla omituinen, Kristan ammattitaitoa katsoi suu auki ja toivoi vain että häntä tultaisiin näkemään vieläkin isommilla lavoilla tulevaisuudessa. Illan päätti oikeutetusti Euroviisu-biisi Marry Me, jota laulettiinkin koko salin voimin. Krista tuntui antavan vielä enemmän itsestään kuin Malmössa ja lopussa nähtiin myös kohuksi asti noussut naisten välinen suudelma. Nautin keikasta aivan täysillä ja siksi noin 45 minuutin setti tuntui menevän todella nopeasti ohitse, ja sai haluamaan lisää.

Tähän tämä ei varmasti tule jäämään, Krista on artisti joka Suomesta puuttuu ja maailmallakaan hänen ei tarvitsisi hävetä yhtään. More Is More, kuuluu Kristan motto ja se tässä show'ssa tuli kyllä koettua. Tätä lisää, ehdottomasti!!

Kattava kuvagalleria keikasta löytyy täältä.

Teksti:
Ville Kilpeläinen
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki