3.6.2013

Live! Grease Helmet @ Virgin Oil, Helsinki 31.5.2013


Rock’n rollin ilosanomaa levittävä Grease Helmet saapui Virgin Oiliin tosifanien ja rokkareiden ihasteltavaksi. Lämppäribändi Nyrkkitappelu sai soittaa puolitäydelle salille, mutta se ei menoa haitannut. Raikas ja röyhkeä setti puhui puolestaan ja muusikot pysyivät tukevasti lavalla.

On silti selvää ketä Virgin Oil on tullut katsomaan. Andy McCoyta ei tarvitse erikseen esitellä, rocklegendan esiintyminen on houkuttanut paikalle sekä old school –rokkareita, että look-a-like –faneja. Odotus palkitaan ja Grease Helmet aloittaa komealla Sold My Soulilla. Keikan alussa yleisön huomio on ansaitusti Andyssä, muu bändi lämpiää pikkuhiljaa päästen kunnolla liekkiin Antisocialissa. Andyn soolot sähköistävät salin ja sympaattiset välispiikit uppoavat yleisöön.
Tämä ei kuitenkaan ole yhden miehen show. Bändi tekee varmaa ja taitavaa jälkeä ja laulaja Jere Garcian energinen esiintyminen sekä komea ylärekisteri saavat yleisön lämpenemään. Se on hyvä suoritus Virginin perjantai-illan yllättävän vaimeassa menossa. Garcia tekee hartiavoimin työtä rokaten ympäri lavaa, tasapainoillen kaiuttimen päällä ja huuliharppusooloillen. Andyn hypnoottinen tilutus ja omintakeinen lavakarisma eivät jätä takariviäkään kylmäksi. Varmaa jälkeä hienolta kokoonpanolta.

Biisilista:

Sold Our Soul
Shotgun
The Rocker
Antisocial
Ass Gass
Second Try
Mustang Bebe
Restlezz
Dog Eat Dog
Shes Called Rock’n’Roll
No Rocket In My Pocket
Moonshine My Sunshine
Bigger Than Rock’n’Roll
Speed King
Keep Your Helmet Greasy

Teksti: Katri Dewald
Kuvat: Arnd Dewald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki