7.5.2013

SOUNDGARDEN SUOMEEN SYYSKUUSSA


Grungen maailmankartalle 90-luvulla nostanut Soundgarden saapuu Suomeen syksyllä. Viidentoista vuoden levytystauon jälkeen yhtye julkaisi viime vuoden lopulla uuden albuminsa ”King Animal”. Uuden albumin julkaisun myötä Soundgarden lähtee mittavalle kiertueelle ja käynnistää sen Helsingin Hartwall Areenalta keskiviikkona 4. syyskuuta. Liput konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 13. toukokuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.


 Grungen synnyinkaupungista, Seattlesta, kotoisin oleva Soundgarden lukeutuu 90-luvun menestyksekkäimpiin grunge/alternative rock-bändeihin. Soundgarden tuli tunnetuksi mm. kitaristi Kim Thayilin Sabbathmaisen raskaista ja psykedeelisistä kitarasoundeista sekä vokalisti Chris Cornellin vaikuttavasta ja monipuolisesta äänialasta. Soundgardenin muodostavat Chis Cornell (laulu, kitara), Kim Thayil (kitara), Ben Shepherd (basso) sekä Matt Cameron (rummut). 

Vuonna 1984 perustettu Soundgarden starttasi uransa Sub Pop -levy-yhtiöstä, joka tuli tunnetuksi ”Seattle-soundia” edustavista bändeistä. Soundgarden saattoi yhdessä Nirvanan ja Pearl Jamin kanssa grungen maailmanlaajuiseen suosioon 90-luvulla. Soundgardenin tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat mm. ”Black Hole Sun”, ”Spoonman”, ”Rusty Cage”, ” Fell on Black Days” ja “Pretty Noose”. Yhtyeen levyjä on myyty yli 21 miljoonaa kappaletta ja se on palkittu kahdella Grammy-pystillä. 

Suomessa Soundgarden on esiintynyt vain pari kertaa aikaisemmin, vuosina 1991 ja 1995. Syksyn Helsingin-visiitti on siis erittäin odotettu tapaus, ja keikalla päästään kuulemaan myös uutta materiaalia yhtyeen viime vuoden lopulla julkaistulta uudelta levyltä ”King Animal”. 

”King Animalista” sanottua: ”A masterful return” – Kerrang! 
”Brilliantly delivered” – Metro 
“A mighty result” – Mojo 
“A rousing return to form” - Metalhammer 

KONSERTTI: 
Radio Rock Live - Soundgarden (USA) 
Ke 4.9.2013 Helsinki, Hartwall Areena 
Ovet klo 18.30 

LIPUT: 
Myyntiin ma 13.5.2013 klo 9.00
 Liput toimituskuluineen alkaen 69,50 / 61,50 euroa Lippupisteen myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600 900 900 (1,98e/min + pvm) ja netissä www.lippu.fi sekä toimituskuluineen alkaen 67,50 euroa Tiketin puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki