18.5.2010

Eliaksessa oli X-factoria!

Sunnuntaina Helsingin jäähallissa kisattu X-factor finaali keräsi hallin täyteen eri-ikäisiä ja innokkaita ohjelman faneja. Lavalle nousivat entisestään itsevarmuutta ja lavakarismaa kasvattanut Elias Hämäläinen sekä viikko toisensa jälkeen parantanut, taiteellinen ja lahjakas Samuli Taskinen.

Illan aikana nähtiin kattava läpileikkaus finalistien kyvyistä. Samuli luotti illan aikana U2:n Oneen, iskelmätyyppiseen Älä milloinkaan-nimiseen kappaleeseen, jonka hän esitti yhdessä jazz-diiva Maria Lundin kanssa sekä omaksi suosikikseen mainitsemaansa klassikkoon Hey there Delilahiin. Elias nostatti yleisön kananlihalle jo entuudestaan tutulla ”Maailma on kaunis”-balladillaan, loistavalla 1972 yhteisvedolla Anssi Kelan kanssa sekä Ray Charles klassikolla Unchain my heart.

Vielä ennen tuloslähetystä finalistit poseerasivat rauhallisina yhteiskuvissa ja suitsuttivat toistensa monipuolisuutta ja kykyjä. Samuli myös myönsi tietynlaisen haikeuden olevan jo ilmassa ohjelman loppuessa. ”Ohjelman teko on ollut älyttömän hienoa aikaa. Olen kehittynyt uskomattoman paljon laulullisesti ja saanut itseluottamusta! Tästä täysi kiitos laulunopettaja Ira Kaspille ja Gugille” Samuli totesi.

Elias puolestaan totesi ohjelman tuoneen hänen elämäänsä uudenlaista sisältöä sekä kurinalaisuutta, miehellä kun on tapana olla usein myöhässä. Unelmaa kysyttäessään mies ottaa katseen kaukaisuuteen ja henkäisee syvään: ”Ei pysty miettimään vielä niin pitkälle, on vaan hienoa, että nyt ollaan tässä ja kohta pääsee vetäytymään hetkeksi omaan rauhaan perheen seurassa”.

Ennakkotiedoista poiketen finaalishown tähtiesiintyjä Paloma Faith ei uskaltanut tuhkapilven takia lentää Suomeen ja näin ollen tv-katsojat saivat eteensä vielä kertaalleen finaalikaksikon. Heidän seuraksi lavalle nousi yllättäen myös levymoguli Gugi Kokljuschkin, joka sai yleisöltä raivoisat aplodit!

Pitkään ei saa Elias rauhassa olla, nimittäin X-factorin voitto toi miehelle levytyssopimuksen sekä 40.000 euroa, joilla mies lupasi maksaa vuokraa ja ostaa kitaran. Voiton hän omisti äidilleen, jonka mukanaolon hän tunsi hallissa. ”Se oli täällä” Elias totesi kyynelsilmin.

Teksti ja kuvat: Kim Rusi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki