17.2.2014

Tanssimusiikin meganimet Deadmau5, Martin Garrix ja Knife Party elokuussa Weekend Festivalille!

Viime vuonna ennakkoon loppuunmyydyn Weekend Festivalin uusimpia artistikiinnityksiä ovat maailman suurimpiin elektronisen tanssimusiikin nimiin lukeutuva Deadmau5, kiistatta tämän hetken kuumin uusi tanssimusiikkinimi Martin Garrix sekä australialainen huippu DJ-duo Knife Party. Muita tänään julkistettuja artisteja ovat mm. suomalaisen konemusiikin veteraani Alex Kunnari, yhdysvaltalainen Deorro sekä Orkidea & Friends kokoonpanossa esiintyvät kotimaiset huiput Orkidea, Super8 & Tab, DJ Proteus, Orion, Heikki L, Rico Tubbs, Rony Rex, ja DJane J7.

Weekend Festival julkaisee lisää esiintyjiä lähiviikkoina, jolloin kattaukseen on luvassa lisää Suomessa ennennäkemättömiä kansainvälisiä tähtiä. Viime vuonna Yle X:n äänestyksessä vuoden parhaaksi festivaaliksi äänestetty tapahtuma tarjoaa yleisölleen Helsingin Kyläsaaressa 15.–16. elokuuta laajan kattauksen elektronista tanssimusiikkia, mutta ohjelmistossa nähdään aikaisempien vuosien tapaan artisteja myös muista musiikkigenreistä.

Weekend Festivalin pääsylippujen ennakkomyynti alkaa 24. helmikuuta ja kestää 2. maaliskuuta saakka. Tuona aikana kahden päivän lipuista saa kymmenen euron alennuksen. Ennakkomyynnin jälkeen kahden päivän liput maksavat alkaen 109 euroa. Ennakkomyyntiin voi rekisteröityä osoitteessa www.wknd.fi. Yhden päivän liput maksavat alkaen 69 euroa. Lisäksi myyntiin on tulossa priority-lippuja ja VIP-paketteja.

Deadmau5 (oikealta nimeltään Joel Thomas Zimmerman) on todella harvinainen Suomen-vieras ja yksi tämän hetken kuumimmista nimistä elektronisen tanssimusiikin saralla. Suureen hiirenpäähän keikoilla pukeutuva DJ-tuottaja on haluttu esiintyjä ympäri maailman, ja hänen tuotantohistoriansa sisältää omien soolokappaleidensa lisäksi lukuisia yhteistuotantoja mm. Kaskaden, Knife Partyn, Pendulumin ja Wolfgang Gartnerin kaltaisten supertähtien kanssa. Deadmau5 muistetaan myös huikeasta Nokian Lumia -puhelimen julkistustilaisuudesta, jossa lontoolainen pilvenpiirtäjä maalattiin Deadmau5n soittamaan musiikkiin reagoivaksi puhelimen näytöksi. Weekend Festivalille Deadmau5 saapuu poikkeuksellisesti näyttävän LIVE-kattauksen voimin tuoden paikalle usean rekka-autollisen verran rekvisiittaa.

Hollantilainen Martin Garrix nousi viime vuonna maailman elektronisen musiikin kärkikastiin Animals-singlellään, ja hänen nousuaan voidaan hyvin verrata ruotsalaisen Aviciin läpimurtoon pari vuotta sitten. Garrixin Animals -kappale on kerännyt jo yli 160 miljoonaa katselua YouTubessa, ja se on ollut yksi soitetuimmista tanssimusiikkikappaleista sekä radioissa että klubeilla myös Suomessa. Martinin uusi single, Wizard, on niin ikään kovassa nosteessa, ja vasta 17-vuotias DJ-tuottaja tekee keikkadebyyttinsä Suomeen Weekend Festivalilla.

Australialaiseen Knife Party -duoon kuuluvat Pendulum-yhtyeen Rob Swire ja Gareth McGrillen. Rankasta äänimaisemastaan tunnettu tanssimusiikkiduo on julkaissut kolme EP:tä, ja albumia odotellaan julkaistavaksi tämän vuoden aikana. Yhtyeen kovimpia hittejä ovat mm. Swedish House Mafian kanssa tuotettu Antidote sekä Internet Friends ja Bonfire.

Viime vuoden Weekend Festivalista on valmistunut virallinen Aftermovie-dokumenttielokuva. Tämä liki kymmenen minuuttia kestävä dokumentti on nähtävissä YouTubessa osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=wQK3vunO6Cw. Kyseessä on ensimmäinen suuren budjetin festivaalikooste Suomessa. Dokumentti vie katsojansa festivaalin ainutkertaiseen tunnelmaan ja siinä kuullaan mm. Weekend Festivalilla vuonna 2013 esiintyneitä huippuartisteja, kuten David Guettaa, Sebastian Ingrossoa, Dimitri Vegas & Like Mike -kollektiivia sekä kotimaisen Heavyweight DJ -kollektiivin musiikkia.

Weekend Festival -kokemus ei rajoitu pelkästään huippuartistien keikkoihin. Tapahtuma-alueelle tuodaan näyttävän artistikattauksen lisäksi runsaasti erilaisia aktiviteettejä ja visuaalisia elementtejä, jotka yhdessä luovat monipuolisen festivaalielämyksen. Festivaalin electro/disco-yleisteema näkyy tänä vuonna monilla tavoin alueen visuaalisessa ilmeessä ja toiminnallisessa sisällössä.

Festivaali on ikärajaton, mutta alueelta löytyy myös anniskelualueita. Festivaalialue on hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta ja alueelle pääsee helposti joko metrolla tai bussilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki