16.12.2013

Rob Zombie ja Haim Ilosaarirockiin

Joensuun Ilosaarirock julkaisi ensimmäiset artistikiinnityksensä ensi kesälle. Laulurinteelle saapuvat heinäkuussa ensimmäistä kertaa soolourallaan Suomessa esiintyvä kauhurokkari Rob Zombie sekä Los Angelesista saapuva popyhtye Haim, joka julkaisi esikoisalbuminsa syksyllä. Ilosaarirockin erikoishintaiset kahden päivän liput ovat myynnissä Tiketissä ja festivaalin verkkosivuilla. Festivaali
järjestetään Joensuussa 11. – 13. heinäkuuta 2014.

Muusikko ja elokuvaohjaaja Rob Zombie aloitti uransa jo 1980-luvulla suurta suosiota nauttineessa White Zombie -yhtyeessä. Konemusiikista vaikutteita ammentavaa metallia soittaneen yhtyeen jälkeen Zombie on julkaissut viisi sooloalbumia, joista viimeisin Venomous Rat Regeneration Vendor ilmestyi keväällä. Rob Zombie on myynyt urallaan yli 15 miljoonaa albumia ja ollut seitsemän kertaa ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Ilosaarirockin keikka on kauhukuvastolla flirttailevan artistin ensimmäinen esiintyminen Suomessa.


Lokakuussa ensimmäisen albuminsa julkaissut popkomeetta Haim koostuu nimensä mukaisesti kolmesta Haimin sisaruksesta. Siskostrio soittaa häpeilemätöntä poprockia, joka lainaa elementtejä aikuisrockista, folkista ja vuosituhannen vaihteen r’n’b:stä. Yhtye synnytti hurjan kuhinan musiikkimediassa jo ensimmäisillä verkkojulkaisuillaan ja syyskuussa julkaistu albumi Days Are Gone nousi listojen kärkisijoille ympäri maailman. Suomessakin yhtyeen hitit Don’t Save Me ja The Wire ovat soineet taajaan radiokanavilla.

Ilosaarirock julkaisee valtaosan ohjelmastaan perinteisesti Sulon päivänä 13. helmikuuta. Festivaalin ohjelmapäällikön Panu Hattusen mukaan luvassa on tuttuun tapaan musiikkia laidasta laitaan.

- Ilosaarirockin filosofia on tuoda tänne raukoille rajoille laadukasta musiikkia laajasti eri genreistä. Harvan tapahtuman yleisö voisi innostua niin erilaisista bändeistä kuin Rob Zombie ja Haim, mutta
Laulurinteellä porukka on todella avomielistä. Meille tärkeintä on, että bändit on helkkarin hyviä ja mielenkiintoisia, ei niinkään mitä genreä ne edustavat, Hattunen toteaa.

Ilosaarirockin järjestää elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1971. Tänä vuonna Ilosaarirock teki yleisöennätyksensä. Ilosaarirockin kahden päivän liput ovat myynnissä Tiketissä ja festivaalin verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi. Lippuja saa edelliskesän hinnalla helmikuun Sulon päivään saakka. Kahden päivän lippu maksaa 85 euroa.

Ilosaarirock Joensuun Laulurinteellä 11. – 13.7.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki