15.4.2013

Live! Pariisin Kevät @ Nosturi, Helsinki 13.4.2013

Ovien aukeamisaikaan, klo 21, Nosturin edessä oli pitkä, ehkä noin viidenkymmenen metrin jono joka koostui pääosin 15–25 vuotiaista faneista. Asioita hankaloitti jonkin verran se, että ovet Nosturin yläkertaan aukesivat vasta klo 22, joten alakerrassa oli liian ahdasta koko tunnin ajan. Kun ovet lopulta aukesivat, ihmismassa alkoi vyöryä kovaa vauhtia kohti yläkerran salia.

Pariisin Kevät aloitti keikan Lopeta -biisillään täydelle Nosturille, joka oli alusta asti täysin mukana. Sitten Arto Tuunela sanoi: ”Näytätte kauniilta ihmiset, meillä on sellanen onnekas juttu että nähään duunissa hymyileviä kasvoja ja taputtavia käsiä”. Tunnelma Nosturissa oli rento ja herkistynyt. Ihmiset tanssivat. Sali oli perälle asti täynnä, parvella ihmisiä oli vain vähän. Arto heitti joihinkin väleihin pari rentoa kommenttia jonka jälkeen soitto taas jatkui. Kuultiin Imatrankoski, Pikku Huopalahti, Kevät, Matkalla etelään, Tulivuoria, Astronautti, Tämän kylän poikii, Saari, Kesäyö jne., kunnes bändi poistui lavalta.

Encore piti sisällään mm. biisit Meteoriitti ja On aika juosta, ja viimeisenä Painovoimaa. Sen jälkeen Arto toivotti yleisölle hyvää yötä ja onnelliset, hymyilevät ihmiset alkoivat valua ulos jutellen menneestä keikasta.

Päällimmäisiksi tunteiksi keikasta jäi haikeus, onnellisuus, herkkyys ja rakkaus. Musiikillisesti kaikki toimi loistavasti, mutta ehkä vähän liiankin loistavasti, koska biisit kuulostivat hyvin pitkälle samalta kuin levyversioissa, joten jotain toisenlaisia sovituksia/riskien ottamisia olisi kaivattu. Hieno keikka jokatapauksessa. Arvosana

Teksti: Jasmine Dietz
Kuva: Tiia Santavirta (kuva Tavastian keikalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki