23.1.2013

Lapinlahden Linnut muistelevat vanhoja kommelluksia videohaastattelussa


Uransa lopettava Lapinlahden Linnut televisioon ja radioon!
– myös uusia levyjulkaisuja tulossa

Jäähyväiskiertueensa maaliskuussa käynnistävä Lapinlahden Linnut tekee näyttävän paluun televisioon ja radioon. Tämän maamme legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuvan kokoonpanon ikimuistoisimpia sketsiohjelmia esitetään YLE Teemalla maaliskuussa. Lisäksi Radio City lähettää tammi-helmikuussa historiallisen Radio Top One -ohjelman jaksot ja ryhmän muita sketsejä kanavallaan.

Lapinlahden Lintujen jäähyväiskiertue alkaa 7.3. Hämeenlinnasta ja päättyy 17.3. Lahteen. Kaikkiaan kahdeksan konserttia sisältävän ”No niin, viimeisetkin!” –kiertueen muut esiintymispaikat ovat Pori, Turku, Helsinki, Jyväskylä  ja Savonlinna. Kiertueen suuren suosion vuoksi ohjelmistoon on lisätty Helsingin Savoy-teatteriin ylimääräinen esitys iltapäivälle 10. maaliskuuta. Liput maksavat 32 euroa, ja ne ovat jo myynnissä lippukaupoissa.
YLE Teema juhlistaa Lapinlahden lintuja tiistai-iltana 12. maaliskuuta näyttämällä putkeen kaksi jaksoa legendaarisesta Seitsemän kuolemansyntiä –sarjasta. Paketti uusitaan samalla kanavalla perjantaina 15. maaliskuuta. Radio Cityssä puolestaan kuullaan 16.2. saakka lauantai-aamuisin kahden tunnin mittainen Radio Top One –uusinta. Kyseinen Lapinlahden Lintujen ohjelmasarja alkoi aikanaan Radio Cityllä 1. toukokuuta 1985. Kanava oli aloittanut toimintansa vain päivää aiemmin.

Helmi-maaliskuussa on luvassa myös erillisiä Lapinlahden Lintujen uusinta- ja kokoelmajulkaisuja, joista tiedotetaan lähiaikoina erikseen.

Lapinlahden Linnut on kiertänyt Suomea jo lähes 30 vuoden ajan. Yhtye perustettiin keväällä 198,3 ja se on sittemmin tehnyt yli 2 000 keikkaa, 14 albumia, lukuisia kokoomalevyjä ja viisi TV-sarjaa. Radio-ohjelmia ovat olleet mm. Radio Cityn ensimmäinen sketsisarja Radio Top One sekä Radio Mafiassa 1999–2000 Norpan Show’ssa kuultu Tieteellinen Tutkimus -projekti.

– Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja nyt on meidän aikamme laittaa pillit pussiin kiertueiden osalta. Näihin 30 vuoteen mahtuu uskomaton määrä hienoja muistoja ja on mahtavaa päästä porukan kanssa vielä viimeisen kerran näin isosti tien päälle, Linnut toteavat.

– Lapinlahden Linnut tulee olemaan aina osa meitä, vaikka yhteinen kiertuetaipaleemme nyt päättyykin. Kaikkea on tapahtunut ja kaikessa olemme saaneet olla mukana aina Lipputangon nupista Köyhän taivaaseen ja Tavalliseen Jörndonneriin. Odotamme innolla mutta haikeudella jäähyväiskiertuettamme ja toivotamme sinne kaikki fanimme tervetulleeksi meitä vielä kerran katsomaan, Linnut sanovat kuin yhdestä suusta.
Lapinlahden linnuissa esiintyvät Timo Eränkö, Matti Jaaranen, Mikko Kivinen, Hannu Lemola, Tapio Liinoja, Jussi Liski, Veli-Pekka Oinonen ja Markku Toikka.

”No niin, viimeisetkin!” –jäähyväiskiertueen aikataulu:
to 07.03. Hämeenlinna, Verkatehdas klo 19.
pe 08.03. Pori, Promenadikeskus klo 19.
la 09.03. Turku, Konserttitalo klo 19.
su 10.03. Helsinki, Savoy-teatteri klo 15 ja klo 19.
to 14.03. Jyväskylä, Paviljonki klo 19.
((pe 15.03. Joensuu, Carelia-Sali peruttu aikataulumuutosten vuoksi))
la 16.03. Savonlinna, Savonlinnasali klo 19.
su 17.03. Lahti, Sibeliustalo klo 19.

Teksti: LL -tiedote
Kuva: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki