9.5.2012

Live! Paleface & Räjähtävä Nyrkki levyjulkkarit @ Tavastia, Helsinki 5.5.2012

Lauantai-iltana legendaarisen Tavastia-klubin musiikinjanoinen yleisö sai nauttia Kalpeanaaman eli Palefacen uudesta (ja vanhasta) musiikista Maan tapa -levyn levyjulkkareissa.

Palefacen viime levy Helsinki-Shangri-La myi platinaa ja uudelta levyltä odotettiin paljon. Maan tapa myikin kultaa uskomattomasti reilussa viikossa ja on Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Onnea Paleface!
Palefacen taustabändi Räjähtävä Nyrkki on kokenut pieniä kokoonpanomuutoksia, muttei ole kärsinyt laadussaan. Jäin hiukan kaipaamaan Tuomo Prättälää koskettimiin ja lauluun, vaikka hänen paikalleen tullut Emil Luukkonen pärjäsi varsin hyvin. Tuomo soittaa Maan tapa -levyllä, vaikkei miestä keikoilla nähdä.
Levyjulkkadramatiikkaakaan ei lauantai-illalta puuttunut: Palen keikka-dj:n Leijonamielen läppärilaukku nyysittiin vain pari tuntia ennen keikkaa. Onneksi apu löytyi pian ja lainakamat saatiin paikalle. Hyi, varkaat. Häpeällistä touhua.

Vierailevana tähtenä levyjulkkareissa nähtiin puhallinvirtuoosi Sakari Kukko huilussa ja saksofonissa. Kukon lisäksi lavalle nousivat Tommy Lindgren ja Redrama, jotka toivat kaivattua piristystä Palefacen blaastaukseen. Meininki muuttui kepeämmäksi ja yleisönkin liikehdintään livahti myönteisempi ja energisempi vire.

Lindgren oli sonnustautunut-paitaan, jonka rintamuksessa luki isolla MCA juuri syöpään menehtyneen Beastie Boys-jäsenen Adam Yauchin kunniaksi. Big up, Tommy!

Niin. Paleface on hyvä, ja bändi on hyvä. Mutta vierailijat tuntuivat piristykseltä, saattoivat jopa varastaa shown. Musassa on niin alakuloinen ja jopa aggressiivinen sävy, että se kaipaa kaverikseen välillä vähän kevyempää osastoa.

Sanomaa on hyvä olla, ei siinä mitään. On virkistävää, että artistilla on näin paljon sanottavaa. Vakavuudesta ja blaastista kuitenkin kertoo, että Pale ei paljoa jutellut välispiikeissä, mutta Africa Corruption-biisin jälkeen hän suositteli yleisölle kevyeksi kesälukemiseksi Suomen asevientiraportti saferglobe.fi -sivustolta. Heh.

Pakollisen encore-taputusleikin jälkeen Paleface nousi lavalle yksin kitaransa kanssa. Viime aikoina suosikkini onkin ollut Palen mies ja kitara -osasto, vaikka Räjähtävä Nyrkki onkin sairrrrrraan kova bändi. Mies osaa nimittäin oikeasti laulaa, ja paljastaa selvästi herkemmän puolensa kitaran kanssa.
Niin kuin allekirjoittanutkin. Itku pääsi. Myönnän.

Settilista:
1. Sammuva Soihtu (Ringo Ruffsoul remix) feat Leijonamieli
2. Talonomistaja
3. Ikivanhat tekosyyt (kadotettujen mantra)
4. Miten historiaa luetaan
5. Nestehöyryjää
6. Africa Corruption
7. Takaisin susiluolaan
8. Maan tapa
9. Koivunpahkasyndit
10. Back to Square One
11. Tyhjästä Sanasta Sakko (f. Tommy Lindgren & Redrama)
12. Muista! (f. Tommy Lindgren & Redrama)
13. Syntyny Rellestää

Encoret:
Paaliachak (GG Caravan, Meijän Puolue -kampanja)
Helsinki-Shangri-La
Kalpeaakin kalpeempaa
Saapuu Elokuun Yö/Leijonakypärät

Teksti: Tiia Rantanen
Kuva: Jani Savolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki