31.3.2010

30 Seconds to Mars @ jäähalli, Helsinki 12.3.2010


30 Seconds to Mars ilahdutti Suomea nimmareilla ja konsertilla

12.3.2010 oli odotettu päivä 30 Seconds to Marsin faneille. Iltapäivällä bändi kirjoitti sadoille faneilleen nimmareita Stockmannilla, ja ilta huipentui Helsingin jäähallilla pidettyyn konserttiin.

Puolitoista tuntia ennen nimmarinjakotilaisuutta Stockmannille oli kertynyt jo reilusti yli 200 fania odottamaan idoleitaan. Fanijoukko koostui pääasiassa tytöistä. Jared ja Shannon Leton saapuessa paikalle jännitys tiivistyi, ja kaikki halusivat napata idoleistaan valokuvan.

Leton veljekset jakoivat nimmarit nopealla tahdilla, mutta pysähtyivät kuitenkin katsomaan jokaista faniaan silmiin. He olivat opetelleet suomalaisen moi- tervehdyksen, joka hämmensi ja ilahdutti ihmisiä. Nimmarinhaun jälkeen fanien tunnelma lähenteli hysteriaa.
Stockmannilta sekä fanit että bändi siirtyivät Jäähallille. Konsertin lämmittelijöinä toimivat californialainen Street Drum Corps ja tanskalainen Carpark North. Street Drum Corps esitti energisen shown ja viihdytti yleisöä mm. kertomalla puoli tuhmia vitsejä. Musiikilliset ansiot jäivät valitettavasti humoristisen shown varjoon.Naapurimaan Carpark North sen sijaan veti taitavan ja tunnelmallisen esityksen. Esiintymistilanne ei vain ollut heille paras mahdollinen, koska yleisö odotti jännittyneenä pääesiintyjää, ja olisi ehkä kaivannut vauhdikkaampaa musiikkia. Carpark North olisikin omimmillaan hämyisessä klubissa tai pohjoismaisessa kesäyössä. Toivottavasti heidät siis nähdään myös ensi kesän festivaaleilla.

30 Seconds to Mars vei faninsa 90 minuuttiseen sotaan

30 Seconds to Mars aloitti konsertin This is War –albumin avauskappaleella Escape. Sanoituksissa todettiin sodan alkaneen. Sota- ja taisteluteema kulkivat läpi konsertin, ja This is war –biisin kohdalla yleisö oli kuin toisiinsa liimautunut taisteluryhmä. Taistelussa ei vain ollut kyse verenvuodatuksesta, vaan enemmänkin hyvästä yhteisöllisyydestä ja paremmasta maailmasta.

Jared Leton ääni tuntui sortuvan ensimmäisen kahden biisin aikana meneillään olevan flunssan takia. Samoin yleisö haki tunnelmaa konsertin alussa, mutta viimeistään The Beautiful Lie –albumin single-lohkaisu Attack sai ihmiset villiintymään.

Villiintymisen alettua se vain kiihtyi, eikä loppua näkynyt. Leton lavakarisma kantoi sekä vauhdikkaissa vedoissa että rauhassa lauletuissa akustisissa kappaleissa. Yksi konsertin huippuhetkiä oli, kun Leto siirtyi istumapaikoilla olevien sekaan laulamaan akustisen kitaran kanssa kolme biisiä. Yleisö oli niin syventynyt kuunteluun, että ilmassa olisi voinut aistia laulajan jokaisen hengenvedon.
Konsertti olikin jakautunut kahteen ääripäähän: sekopäiseen riehumiseen ja äärirauhalliseen tunnelmointiin. Leto halusi yleisön olevan tiivis ryhmä, joka viettäisi elämänsä parhaan illan. Tunnelma kentällä olikin nopeiden biisien aikaan erittäin tiivis, mutta kaikista pidettiin huolta, eikä vahinkoja sattunut.

Viimeisen biisin aikaan tuntui kuin konsertti olisi vasta alkanut. Bändi oli suunnitellut alun perin soittavansa vielä pari kappaletta lisää, mutta aika loppui kesken. Ilta huipentui Kings and Queens –sinkkukappaleeseen, jossa osa yleisöstä pääsi lavalle laulamaan. Paikalta poistuttiin onnellisina. Seuraavan kerran 30 Seconds to Mars esiintyy kesäkuussa Provinssirockissa.

Lisää kuvia löytyy galleriasta.

Teksti: Terhi Mahlamäki
Kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki