5.4.2010

The Baseballs @ Tavastia, Helsinki 23.3.2010

Moderni aikamatka 50-luvun tunnelmiin

Usean fanin pitkä odotus palkittiin vihdoinkin, kun viime loppukesästä saakka Suomessa lähes hysteriaa aiheuttanut The Baseballs saapui viikon mittaiselle kiertueelle Suomeen. Alunperin yhtyeen piti soittaa kolme keikkaa, mutta niiden liput vietiin käsistä siihen malliin, että Tavastialla järjestettiin kaksi lisäkonserttia.
Uusien hittien muokkaaminen fiftarityyliin tuntuu uppoavan kansaan kuin häkä, Strike-levyä on myyty jo lähes 90 000 kappaletta, joten odotukset livekeikan suhteen olivat korkealla. Eivätkä Sam, Digger ja Basti taustabändeineen tuottaneet pettymystä.

Vauhdikas kahden tunnin mittainen keikka polkaistiin komeasti käyntiin Release Me -biisin versioinnilla. Kaikenikäisistä kuulijoista koostunut katsomo lauloi, kirkui, nauroi ja eli mukana menossa ensitahdeista aina valojen syttymiseen saakka. Tunnelma oli katossa, ja The Baseballs sai katsojat heti puolelleen.

Strike-levyn kappaleiden lisäksi konsertissa kuultiin uusia covereita, joista ehkä yllättävin oli Kings of Leonin Sex On Fire, joka ei laulusuoritukseltaan aivan yltänyt muiden biisien tasolle. Mainioita uutuuscovereita sensijaan olivat Human ja Basket Case, jonka alussa lavalle otettiin kaksi onnekasta neitoa oppimaan lantionheilutusta aitoon fiftarityyliin.

Covereiden lisäksi The Baseballs soitti muutaman oman kappaleen, joista varsinkin I Wear A Tie For You sopi bändille todella hyvin ja sen kertosäe jäi heti soimaan päähän. Seuraavalle levylle onkin tarkoitus tulla lainabiisien lisäksi omaa tuotantoa, joten on mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan bändin ura lähtee tämän jälkeen.

Keikan keskivaiheilla kuultiin acapellana ja akustisena muutama biisi. Koko yhtye soittajineen istui jakkaroilla ja lauloi todella kauniisti soivin stemmoin Bleeding Loven. Rauhallisempi osuus antoi hyvää vastapainoa menevälle jammailulle, mitä keikka suurimmalta osalta oli. Ilman sitä pitkä keikka olisi voinut kuulostaa ykstoikkoiselta saman biitin toistolta.

The Baseballsin tähdet jakoivat auliisti huomiota myös soittajille. Samin, Diggerin ja Bastin ollessa vaihtamassa vaatteita bändin jamittelu kuulosti todella hyvältä ja sai monen jalan vipattamaan musiikin tahtiin. Loppuvaiheilla jopa osat vaihtuivat niin, että soittajista tuli laulajia ja laulajat tarttuivat soitinten varteen hetkeksi. Yleisöön välittyi rento tunnelma ja tuntui, että esiintyjillä oli todellakin hauskaa yhdessä lavalla.
Välispiikit oli huumorilla ja flirtillä maustettuja kuten asiaan kuuluikin. Eturivin ojentuneet kädet saivat auliisti kosketuksia laulajilta, joiden tekemisestä näkyi faneista välittäminen. Yleisön laulattamista puolestaan oli vähän liikaakin, kun sitä oli melkein jokaisen kappaleen lopussa.

Yksi keikan kohokohdista oli uunituore versiointi Nylon Beatin hitistä Last In Line. Lähes koko Tavastia lauloi antaumuksella mukana kertosäkeen rallatusta. Bändin poikiakin nauratti kuinka heille aiemmin tuntematon kappale oli yleisöllä niin hyvin hallussa. Toinen yleisön suursuosikki oli The Baseballsin läpimurtosingle Umbrella.

Kaikenkaikkiaan katsojat saivat sitä mitä olivat tulleet katsomaan. Iloinen pilke silmäkulmassa ja ammattitaitoinen ote sai monet haluamaan lisää. Bändi palaakin Suomeen kesällä useille festareille.

Lisää kuvia galleriassa.

Teksti: Renja Pöysä
Kuvat: Tiia Santavirta (kuvat 22.3. keikalta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki