8.4.2010

Helsinki tarjoaa sunnuntai-iltaisin jameja, joka viikko Henry's pubissa on omansa ja kerran kuussa On the Rocksissa omansa. Kovasti yritän käydä niissä, mutta valitettavasti ajankohta on sangen hankala, jos maanantaina aamulla on töitä.

On the Rocksissa järjestetään Maya's yam, jonka vetäjä on Maya Paakkari ja Henry's pubissa joka viikon sunnuntaina Mike's Monster Jam Night, jonka vetäjänä on Michael Lynch.
Viimeksi kävin Maya's yameissa 21.3. Parasta jameissa on, kun et yhtään tiedä kuka lavalle minäkin iltana nousee. Mayalla on jameissa aina vierailija, tällä kertaa olivat Bryn Jones ja Twist Twist Erkinharju, heidän lisäkseen Maya esittää muutamia kappaleita illan aikana. MMJN:ssä ensimmäisen setin esittää Michael Lynch itse.

Yhtäläisyyttä jameissa on, että paikalla on aina houseband ja kuka tahansa saa nousta lavalle laulamaan tai soittamaan. Mitä enemmän vierailijoita lavalla on niin sitä vähemmän housebandin jäseniä sieltä löytyy. Aika paljon samaa porukkaa liikkuu jameissa, mutta uudet ovat aina tervetulleita. Monet käyvät ensiksi Mayan vetämissä jameissa, joista suuntaavat Henkkaan, jossa jamit alkavat jonkin verran myöhemmin.


Lavalle on näiden muutamien vuosien aikana noussut paljon tuttuja artisteja ja muusikoita, mutta myös paljon sellaisia, joista ei tiedä nimeä saati onko henkilöllä joku bänditausta vai sattuiko vaan olemaan baarissa tuona iltana. Kaikki ovat yhtä porukkaa, joten lavalla voi olla  yhtä aikaa ammattimuusikkoja kuin polttariryhmäläisiä tosin jälkimmäisiä ei kauheasti (onneksi) näy..  Ehkä se kaikkein paras muisto näihin vuosiin liittyy muutaman vuoden taakse, kun Mayan yameissa lavalle nousi Trio Erectus (kuva alla) esittämään kappaleen Tahdon rakastella sinua. Huikeata!! Yksi mielenkiintoinen puoli näissä on vielä se, että jos samana iltana on joku mielenkiintoinen keikka niin jatkot voivat hyvinkin olla jameissa...

Lisää kuvia jameista löytyy galleriasta.

Teksti & kuvat: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki