28.6.2012

Live! The Voice Juhannus @ Jämsä 21.-23.6.


Tänäkin vuonna Himosareena keräsi tuhatpäin suomalaisen musiikin ystäviä juhannuksen viettoon. Artistikattaus koostui tänä juhannuksena pelkästään kotimaisista artisteista, mutta skaalaltaan se oli erittäin laaja. Kolmen päivän aikana päästiin nauttimaan ikivihreitä Paula Koivuniemen, Kaija Koon ja Eppu Normaalin tahdittamana, mutta esiintymässä oli myös uudempia suomalaisia kokoonpanoja, kuten esimerkiksi viime syksynä suomalaisten sydämiin soutanut Elokuu sekä ensimmäisen ison keikkansa heittänyt 14 päinen GG Caravan.

- Ensimmäinen ison lavan keikka on tulossa. Pientä jännitystä on ilmassa, mutta uskon että hyvin se menee, Tommy Lindgren kommentoi juhannusaattona keikan alla.

Lindgrenille ison bändin kanssa keikkailu onkin tuttua jo Don Johnson Big Bandin ajoilta. Paleface veti samana iltana kaksi keikkaa ensin GG Caravanin kanssa ja sen perään vielä oman keikan.

- Tää GG Caravanissa keikkaileminen on vähän kuin lomaa. Ei tarvitse yksinolla vastuussa kaikesta, jos jokin menee pieleen niin toinen turvaa selustan. Omalla keikalla sitä vastaa kaikesta meni syteen tai saveen, Paleface muotoilee.

- Mutta voin paljastaa, että nämä GG Caravanin poikiakin tulee piipahtamaan mun keikalla, Paleface myhäilee.

Palefacen omalla keikalla nähtiinkin Caravanin poikia lavalla. Hieno keikka hienolta mieheltä. Biisit, jotka laittavat miettimään ovat aina hyväksi. Sanomaa unohtamatta.

Juhannusaatto suosi festarikansaa oikein kunnolla, kun hellettä ja hyvää musiikkia riitti. Perjantaina saatiin nauttia suomalaisesta musiikista aina Elokuusta Yöhön asti. Ennen GG Caravanin nousua estradille festarikansaa oli jo lämpännyt niinkin suuret nimet, kuin Elokuu, JVG, Cheek ja Paula Koivuniemi, joten GG Caravanin noustessa lavalle alkoi yleisökin olla jo varsin hilpeällä tuulella. Mitä mieltä alkoholinkäytöstä ovat Caravanin pojat Lindgren, Paleface, Redrama ja Brandon?

- Olen ollut koko elämäni raitis, joten juhannuksena töihin meneminen on itseasiassa paljon helpompaa kuin vapaalla olo, Lindgren täsentää.

Kun GG Caravanin laulajien kanssa jutustelee enemmän selviää, että he kaikki ovat raittiita, ainakin melkein.
- Muutama lasi viiniä tai olutta saattaa mennä silloin tällöin, Brandon myöntää.

Kun keikka alkaa ja Tommy Lindgren riimittelee juoksulaulun miettiikin ettei tuohon humalassa pystyisi. Ainoa asia mitä pojat harmittelevatraittiina olossa on, että monesti selvämies koetaan epärehelliseksi, mikä saakin miehet pohtimaan kovasti, että miksi. Redrama myöntää, ettei kokislasi kädessä myöskään isketä naisia. Onneksi hänellä on antaa vinkki kaikille.

- Kun baarissa tilaa kokiksen kannattaa pyytää siihen pilli ja drinkkitikku, niin kukaan ei kysele että miksi olet selvinpäin, hän naureskelee.

Toimittajalle oli hieno hetki elämästä päästä juttusille näiden herramiesten kanssa. Olen kuitenkin kasvanut heidän musiikkinsa avulla. Tommy Lindgren on aina saanut suun nopeudellaan hattuni nousemaan. Olin ihastunut Redramaan joskus yläasteella. Brandonin tapasin Pipefestissä 2004, kun hän myi omaa ep:tään ja Paleface lohdutti minua samaisessa Pipessa, kun olin liian nuori lähtemään Rähinän jatkoille. Hienoja miehiä kaikki vieläkin.

Juhannuspäivä tarjoili lisää aurinkoa ja mahtavia esiintyjiä. Iltaa kohti festarialue alkoi pakkautua täyteen. Ensin nautiskeltiin Popedan ikivihreistä. Miten se Pate Mustajärvi jaksaakin vielä vetää ihan täysillä? Herralla on kuitenkin ikää jo 55 vuotta! Jukka Pojan keikalla sai taas ihmetellä Jukan tapaa saada yleisö mukaan. Jukan keikalla tuntuu aina siltä, kuin Jukka laulaisi juuri sinulle. Se on hieno taito omata. Parin vuoden takainen biisi mielihyvää villitsi edelleen yleisön ja sai useat fanit halimaan.

Lauantaihin mennessä kaikki artistit olivat aloittaneet ajallaan, mutta Petri Nygård antoi fanien odottaa noin puoli tuntia ennen kuin hän nousi lavalle. Yleisöä oli pakkautunut pienemmän Heräämö-lavan eteenpäin tuhatpäin jo ennen keikan alkua ja pientä närää oli havaittavissa, kun artistia ei kuulunut lavalle. Tosin Petrin tultua lavalle meininki oli aivan mieletön. Järisyttävää miten hyvin jengi osaa Petrin biisien sanat. Keikka veti mukanaan ja sai unohtamaan ajantajun. Piru Eputhan aloitti jo, tuumailin kun satuin vilkaisemaan kännykkääni. Juoksujalkaa toiselle lavalle, hei hei Petrii, se on vaan mä-mä-mä-märkää.

Eppu Normaali aloitti vuonna 1976 eli jo hyvän aikaa ennen minun syntymääni, silti Eput iskee minuunkin. Bändissä on se mystisyys, että sitä kuuntelevat kaikki. En ole koskaan kuullut kenenkään vihaavan Eppuja, korjatkaa jos olen väärässä. Pimenevä kesäilta, Juha Torvisen kitaran näppäily ja Matti Syrjän ääni tekivät Juhannuspäivästäni miltei täydellisen. Se kaikki yhdessä oli jotain niin yhteensopivaa ja saa vilunväreet aikaan.

Juhannuspäivän ilta jatkui vielä pitkälle yöhön. Apulanta kruunasi koko festarit, jonka jälkeen oli aika kiittää ja kumartaa Himosta ja The Voicea taas jälleen kerran yhdestä mahtavasta juhannuksesta. Suosittelen juhannusta Himoksella kaikille, jotka pitävät hyvästä musiikista, rinteistä ja ennen kaikkea mielettömästä hengestä, mikä velloo Ratalahdelta aina Himoksen huipulle asti.

Teksti ja kuvat: Elina Iiskola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki