15.4.2012

Live! Olavi Uusivirta @ Tavastia, Helsinki 11.4.2012


 
Olavi Uusivirran keikka alkoi Nuoruus-biisillä, joka on kuukausi sitten julkaistun Elvis istuu oikealla -albumin ensimmäinen single. Heti perään Olavi esitti tunnetun Irrallaan-kappaleen, jonka jälkeen yleisö olikin jo täysin oikeanlaisessa keikkatunnelmassa.


 
Tavastian keikkaa varten oli tehty soittajista erikoiskokoonpano. Normaalin bändin vahvistuksena nähtiin Juha Toivonen soittamassa trumpettia, Tero Toivonen soittamassa käyrätorvea ja Juho Viljanen soittamassa pasuunaa ja tuubaa.

Vaskisoittimet ovat osa Elvis istuu oikealla -albumin äänimaailmaa, joten luonnollisesti keikalla kuultiin suurin osa uuden albumin biiseistä. Keikan vaikuttavin esitys oli Reeperbahn. Soitinten riitasoinnut, Olavin esiintyminen ja laulun sanat loivat varsin tutun sunnuntaiaamun tunnelman.


 
Keikan keskivaiheilla Olavi vei yleisön lavatanssifiilikseen humpan, tangon ja valssin avulla. Artisti totesi Kaiken jälkeen olet kaunis -valssin olevan niin kaunis biisi, että hän esittäisi sen mielellään jonkun häissä.
Olavi liikkui lavalla paljon. Hänen esiintymisensä on vahva osa musiikin tulkintaa. Huomenna hän tulee ja Puberteetti-biisien yhteensulauma oli välillä jopa ahdistava. Olavin lauloi korkealla äänellä yleisön edessä kuin uskonnolliseen hurmioon kiihottava amerikkalainen pastori.

Artisti selkeästi nautti kotiyleisön edessä esiintymisestä. Keikan aikana heitetyt vitsit olivat suunnattuja yleisössä oleville ystäville. Muutkin kuin ystävät viihtyivät, ja Uusivirta totesikin keikan olleen tähän asti paras Tavastian keikka.


 
Encoren aloitti Nuori ja kaunis. Anna Järvinen ei ollut paikalla, mutta yleisö paikkasi hänet hyvin. Täytyy myöntää, etten ole koskaan erityisesti pitänyt siitä biisistä. Vasta live-tilanteessa ymmärsin, miten kauniista kappaleesta on kyse. Yleisö lauloi kuorona Olavin apuna, ja onnellisuus oli läsnä.

Encoren viimeinen kappale oli Sininen kukka. Se rauhoitti tunnelman, ja lopussa laulajankin silmistä huomasi liikutuksen.

Teksti: Terhi Mahlamäki
Kuvat: Joanna Tzortzis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki