29.4.2012

Live! In Flames, Ghoul Patrol @ Pakkahuone, Tampere 28.4.2012


 
Vain viisi kuukautta sitten Helsingin jäähallissa, kymmenennen levynsä promokiertueella, esiintynyt In Flames saapui Pakkahuoneelle osana 19 keikkaa käsittävällä klubikiertueella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tampereen keikka oli toinen Suomessa Seinäjoen jälkeen. Tampereen jälkeen rymisteltiin vielä sunnuntaina Oulussa ja maanantaina Jyväskylässä.
Suomen keikoilla lauteita lämmitteli Helsingistä kotoisin oleva Ghoul Patrol. Kovassa nosteessa oleva bändi veti hienon puolituntisen. Ikävä kyllä paikalle oli ehtinyt vain kourallinen ihmisiä. Kuitenkin ovet aukeni jo seitsemältä ja Ghoul Patrol aloitti 20.15. Sen verran myöhään porukka valuikin paikalle, että ovella riitti tungosta aina In Flamesin aloitushetkille saakka.In Flamesin aloittaessa, oli sali pakattu täyteen ja 1500 ihmistä takasi sen ettei lämpöä salista uupunut. Bändin jäsenet kertoivat aiemmin tiedotteessaan olevansa innoissaan päästessään soittamaan isojen areenoiden sijaan intiimeissä klubiolosuhteissa. Tämä innostuneisuus näkyi selkeästi keikan alusta alkaen. Tämä taas sai aikaan sen ettei yleisölläkään ollut vaikeuksia päästä mukaan fiilikseen. Meininki oli niin hienoa alusta loppuun sekä jokaisella jäsenellä lavalla että yleisössä, ettei paremmasta väliä. Eipä tule yhtäkkiä mieleeni toista keikkaa joka olisi vetänyt vertoja lauantai illan vedoille.

Innostuneisuus ja pirteys näkyi myös laulaja Anders Fridénin olemuksesta. Mies jaksoi höpötellä yleisölle niitänäitä ja muunmuassa pyysi yleisöä huutamaan kiitoksensa illan aloittaneelle Ghoul Patrolille.


 
Anders pyysi myöskin kirjoittajaa lainaamaan hetkeksi kameraa. Sen saatuaan herra saapasteli lavan poikki, istahti rumpukorokkeelle ja otti kuvan yleisöstä käpälät pystyssä. Myös yleisöä pääsi lavalle kun Anders pyysi ensin yhden, sitten toisen ja vielä kolmannenkin fanin lavalle. Toiseen käteen annettiin videokamera ja toiseen olutpullo. Tehtävänä oli kuvata meininkiä lavan kulmalta käsin. Toivottavasti bändi väsää videoista jonkinlaista materiaalia fanien nähtäväksi.

In Flamesin tulevaisuuden suunnitelmista ei tämän kiertueen jälkeen ole tietoa. Bändi on kertonut vain ettei heillä ole hajuakaan milloin he tulevat taas Suomeen tai lähtee keikoille ylipäätään. Keikka oli kuitenkin niin hieno, kuten jo edellä mainitsin, että tätä muistelemalla pärjää hetken.. ennen seuraavaa In Flames liveä.
”see you on the streets”

In Flamesin settilista:

1. Embody the Invisible
2. Bulet Ride
3. Trigger
4. Crawl Through Knives
5. The Quiet Place
6. Where the Dead Ships Dwell
7. Egonimic
8. Clayman
9. Liberation
10. Cloud Connected
11. Drifter
12. System
13. Fear Is the Weakness
14. Ropes
15. Only for the Weak
16. Deliver Us
17. The Mirror’s Truth
18. Take This Life
19. My Sweet Shadow

Teksti ja kuvat: Markus Helander

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki