27.2.2015

Cheek palkittiin Erikois-Emmalla


Tauosta nauttiva Cheek palasi hetkeksi parrasvaloihin Emma Gaalassa. Hänelle ojennettiin Erikois-Emma historiallisista loppuunmyydyistä Olympiastadionin konserteista. Samalla Cheekistä tuli kaikkien aikojen nuorin Erikois-Emma voittaja. Gaalan yleisöäänestyksissä Cheek voitti Vuoden artisti ja Vuoden musiikkivideo (Äärirajoille) Emmat.

Musiikkituottajien hallitus perusteli Cheekille myönnetttyä Erikois-Emmaa seuraavasti:

"Cheek on ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on täyttänyt Olympiastadionin, ei vain kerran vaan peräti kahdesti. Näitä stadionkeikkoja kävi todistamassa yli 80 000 katsojaa.

Cheek osoitti, että Suomessa osataan toteuttaa kotimaisin voimin maailmanluokan show ja että suomalaiset ovat valmiita menemään katsomaan kotimaisia artisteja myös isoissa puitteissa. Cheekin esimerkin innoittamana myös muita kotimaisia artisteja siirtyi konsertoimaan jäähalli- ja areenatasolle. Cheek on kautta aikojen nuorin Erikois-Emman voittaja."

Vuoden 2013 myydyin albumi oli Cheekin Kuka muu muka. Levy on myynyt tähän mennessä kuusinkertaistaplatinaa eli yli 120 000 kappaletta. Kuka muu muka oli vielä viime vuonnakin Suomen kuudenneksi myydyin albumi ja Cheek on Suomen ylivoimaisesti striimatuin artisti. Hän on urallaan myynyt yli 300 000 albumia ja hänet on palkittu kahdeksalla Emma patsaalla ja yhdellä Erikois-Emmalla. Cheek jäi määrittelemättömälle tauolla elokuussa olleiden jättikonserttiensa jälkeen.

Kuva: Tiia Santavirta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palkki

Palkki